The Ultimate Guide to Night Photography: How to Take Amazing Photos in the Dark

ioeinternet 12/04/2023 2400

Voliš li da snimaš fotografije noću? Ako je tako, bićete za poslasticu! U ovom vodiču ćemo vas naučiti svemu što treba da znate o fotografijama neverovatnih fotografija u mraku. Pokriti ćemo sve, od toga kako da odaberete pravu kameru i opremu do toga kako da isplanirate svoje snimke i na najbolji način se posvetlite uslovima slabog svetla. Dakle, bilo da ste početnik ili iskusan fotograf, ovaj vodič ima ponešto za svakoga!

The Ultimate Guide to Night Photography: How to Take Amazing Photos in the Dark  

Saveti za fotografisanje neverovatnih fotografija u mraku


Sa pravom opremom i malo znanog, svako može da napravi neverovatne noćne fotografije. Evo naših top saveta:


Isplanirajte injekcije


Pre nego što krenete u noć, važno je da isplanirate vakcine. Odlučite šta želite da fotografišete i potražite zanimljive lokacije koje će napraviti sjajne pozadine za vaše fotografije. Ako snimate ručni, pokušajte da nađete mesto gde možete da se naslonite na zid ili nešto drugo da se smirite. I ne zaboravite da napunite baterije! Noćno fotografisanje može biti oporezivanje vaše opreme, tako da je uvek dobro imati dodatnu snagu pri ruci.


Odaberite pravu opremu


Kada je noćno fotografisanje u pitanju, prava oprema može da napravi svu razliku. DSLR ili kamera bez ogledala sa dobrim performansama slabog svetla je idealna, ali čak i pametni telefon može dati sjajne rezultate ako znate da ga koristite. Na primer, napredna 7P široka kamera omogućava honor magic4 pro da se uveri da su detalji snimljeni do najslinijih detalja. Naravno, tronožac je takođe obavezno za noćno fotografisanje, jer vam pomaže da kamera bude stabilna i snimite oštre slike.


Što više osnivate uslove slabog svetla


Jedna od najboljih stvari u vezi sa noćnim fotografisanjem je da možete da budete kreativni sa načinom na koji koristite svetlost. Eksperimentišite sa različitim tehnikama osvetljenja i pogledajte koje rezultate možete da postignete. Na primer, "Backlighting" je odličan način da dodate dramu na fotografije. I ne plašite se da upotrebite bljesak! Koristi se umereno, može pomoći u dodavanju dubine i dimenzije vašim snimcima.


The Ultimate Guide to Night Photography: How to Take Amazing Photos in the Dark

Koristite dugačke ekspozicije


Dugo izlaganje je kada ostavite roletne otvorene duži vremenski period, obično jednu sekundu ili duže. Ovo omogućava više svetlosti da uđe u kameru i može da rezultira nekim zapanjujućim slikama. Možda će vam biti potreban tronožac da biste to uradili, jer će vam i najmanji pokret zamagliti fotografiju. Ali ako uspete da održite kameru mirnom, bićete zapanjeni rezultatima koje možete da postignete!


Izbegavajte zumiranje da biste dobili bliži snimak


Kada uvećate, zapravo samo povećavate opseg slika. Zato, umesto zumiranja, pokušajte da hodate bliže svojoj temi. Ovo će vam pomoći da dobijete kvalitetniju sliku i takođe će vam omogućiti da snimite više scena oko teme.


Zabavi se!


Noćno fotografisanje može biti izazovno, ali može biti i zabavno. Sada kada znate osnove noćnog fotografisanja, vreme je da izađete i počnete da snimate! Samo ne zaboravite da se zabavite i isprobate različite tehnike kako biste videli šta vam najviše odgovara. Takođe, ne zaboravite da pokušate da uredite slike koje napravite gde zaista možete da izvučete najbolje iz slika i učinite da izgledaju apsolutno najbolje. Eksperimentišite sa različitim softverom za uređivanje dok ne pronađete tok posla koji vam odgovara. Ko zna, možda završiš sa nekim neverovatnim fotografijama!


Latest: Sedam trendi proizvoda koje možete kupiti za sebe ove 2022.

Next: Kako odabrati pravi pametni telefon za vas?