Kako da uvećate životni vek pametnog telefona

ioeinternet 12/04/2023 3452

U današnje vreme, pametni telefon je jedan od najvažnijih uređaja koje možete da koristite. Može da se koristi za razne stvari. Međutim, baš kao i svaki drugi elektronski uređaj na svetu, pametni telefoni su skloni oštećenjima. Što više koristite telefon, veća je verovatno da ćete iskusiti malo habanja i cepanja. Srećom, postoji mnogo stvari koje možete da uradite kako biste bili sigurni da će vaš pametni telefon ostati u dobrom stanju. Ova objava na blogu vam može dati neke predloge o tome šta možete da uradite da biste maksimalno povećali životni vek pametnog telefona.

Kako da uvećate životni vek pametnog telefona  

6 saveta da uvećate životni vek pametnog telefona

Neka bude čisto

Mnogi ljudi ne razmišljaju o čišćenju telefona, ali ako dosta koristite telefon, najbolje je da ga održavate što čistijim kako se ne bi previše zagrejao ili izazvao druge probleme. To je zato što se prašina i prljavština vremenom mogu nakupiti i uhvatiti u pukotine telefona i izazvati probleme sa njegovim performansama. Da biste to sprečili, jednom nedeljno koristite krpu za mikrofiber za brisanje spoljašnjosti telefona.


Nabavite zaštitnu slučaj

Zaštitno slučaju može pomoći u zaštiti telefona od kapi i drugih nezgoda koje mogu izazvati fizičko oštećenje spoljašnjosti uređaja. Takođe sprečava prljavštinu i druge krhotine da uđu u telefon, što bi moglo da izazove dodatne probleme niz put. Možete pronaći razne slučajeve koji štite telefon od ogrebotina, kapljica, neravnina i drugih nezgoda. Slučajevi dolaze u različitim materijalima uključujući silikone ili plastiku, a neki su vodootporni. Neki čak dolaze sa ugrađenim zaštitnicima ekrana kako bi se zaštitili od ogrebotina do kojih može doći kada spustite telefon na pločnik ili u WC šolju.


Redovno ažuriranje telefona

Održavanje aute telefona je važno iz više razloga. Većina ispravki se oslobađa da bi se otklone greške, poboljšala bezbednost i dodale nove funkcije. Ispravke takođe mogu da poboljšaju trajanje baterije i da vam daju bolje performanse kako biste mogli da izvučete najbolje funkcije pametnog telefona kao što je honor 70 video kvalitet. Oni takođe obaveštavaju telefon kako bi ispravno radio sa najnovijom verzijom svojih operativnih sistema, kao i sa drugim aplikacijama i funkcijama.


Budite oprezni sa aplikacijama

Svi volimo nove aplikacije, ali ne želite da ih preuzmete previše. Što više imate na telefonu, to će više procesorske snage poneti, a brže će isprazniti bateriju. Zato budite selektivni oko toga koje odaberete i uverite se da su kompatibilni sa uređajem. Ako želite da telefon radi nesmetano, obavezno izbrišite i deinstalirajte sve aplikacije koje više ne koristite. Ovo će osloboditi prostor i pomoći uređaju da radi brže. Takođe, pazite odakle preuzimate aplikacije. Postoji mnoštvo aplikacija koje mogu da sadrže malver ili viruse, pa je važno da ih preuzmete iz uglednih izvora kao što su Google Play i iTunes.


Ne nagadajte telefon

Korišćenje telefona u dužem vremenskom periodu može dovesti do toga da se on prejede, što može da ošteti uređaj. Ako ćete dugo biti na telefonu, obavezno napravite pauze i ostavite da se ohladi. Da biste smanjili rizike od prejedanja, izbegavajte ostavljanje telefona pod direktnom sunčevom svetlošću ili ga držite u džepu preterano vrućih pantalona. Umesto toga, razmislite o tome da ostane hladno tako što ćete ga staviti u zasebnu kesu kada ste u e-u njemu. Možete čak i da smanjite svetlinu i zatvorite sve nepotrebne aplikacije u pozadini da biste smanjili naprezanje na telefonu, što može pomoći da se on ohladi.


Ne koristite punjače bez dozvole

Iako pametni telefon može da se puni bilo kojim starim kablom, važno je zapamtiti da različiti punjači imaju različite mogućnosti. Nelicencirani punjači mogu prouzrokovati sve vrste oštećenja na telefonu, uključujući prejedanje i opasnost od požara. Čak i ako ne na načine neposrednu štetu, korišćenje nelicenciranog punjača može da skrati vek trajanja baterije telefona. To je zato što ove optužbe nemaju odgovarajuće bezbednosne sertifikate, tako da nije retkost da na neki način oštete telefon. Umesto toga, držite se licenciranih punjača koje je proizvođač overio. Ovi punjači su posebno dizajnirani za rad sa telefonom, tako da ga neće oštetiti.


Kako da uvećate životni vek pametnog telefona  

Zakljuиak

Iznenadićete se koliko nekoliko jednostavnih koraka može da pomogne da se produži vek života pametnog telefona. Dobro je znati da možete da održavate telefon nesmetano duže vreme. Što ga više koristite, veća je verovatno da ćete naići na probleme, ali imati ove savete na umu pomoći će vam da izbegnete mnoge uobičajene probleme i da telefon dobro radi. Da biste ubirati prednosti ovih saveta, potrebno je da ih redovno praktikujete dok ne postanu navike.


Latest: Uloge pametnih telefona u svakodnevnom životu

Next: Sedam trendi proizvoda koje možete kupiti za sebe ove 2022.